Skip to main content

Wratten behandeling met de CryoPen

Vrij wel iedereen weet wat wratten zijn. Deze ruw aanvoelende knobbeltjes komen vooral voor op de handen en de voetzolen, maar ook op andere plaatsen op het lichaam bij zowel kinderen als volwassenen. De nieuwste technologie om wratten snel en effectief te behandelen is met de CryoPen hiermee kunnen wratten snel en succesvol tot op de millimeter nauwkeurig worden verwijderd. De wratbehandeling is ook erg geschikt voor kinderen juist omdat zij vaak bang zijn en niet naar de huisarts durven.

Wat zijn de voordelen van de behandeling met de CryoPen?
- nagenoeg een pijnloze behandeling en daardoor ideaal voor kinderen
- korte behandeltijd van ongeveer 30 seconden
- directe behandeling mogelijk
- de huid hoeft niet afgeplakt te worden met een pleister
- er is zelden sprake van littekenweefsel

Meer weten?

Hebt u vragen bel mij gerust voor informatie of het maken van een afspraak.

Wat is Cryotherapie?
Cryotherapie met de CryoPen is een algemeen erkende methode voor het behandelen van wratten. Door bevriezing vindt weefselbeschadiging plaats en zal het bevroren huidweefsel afsterven en wordt dit vervangen door nieuwe gezonde huid. Er is geen nazorg nodig want er ontstaan geen blaren of wondjes. Meestal kan men volstaan met 2 tot 3 behandelingen om het gewenste resultaat te bereiken.

Professionele wratbehandeling
Om succesvol wratten te behandelen moet er in de meeste gevallen eerst eelt verwijderd worden door de pedicure voordat deze met de CryoPen behandeld wordt.

Algemene informatie over de CryoPen
Cryotherapie is bevriezing van ongewenst weefsel met vloeibare stikstof. Het bevriezen met de CryoPen het Penetrating Jet Freezing. Onder hoge druk (55 bar) komt een straal vloeibaar N²O-gas van - 89°C vrij via een microfijn applicator. Met deze technologie kan men tot op de millimeter nauwkeurig werken en diep in het wratweefsel door dringen, zonder de omliggende huid te beschadigen. Daarom zijn behandelingen met de CryoPen nagenoeg pijnloos, waardoor langer en effectief behandeld kan worden.

Wie komt er in aanmerking voor behandeling
De CryoPen is geschikt voor behandeling van ongewenst weefsel, zoals wratten.

Wie komt er NIET in aanmerking voor behandeling
Als er sprake is van zwangerschap, auto-immuunziekte, diabetes, ontstekingen in het te behandelen gebied of huidkanker.

De CryoPen behandeling
Uw huid wordt gereinigd, gedesinfecteerd en ontvet en eventueel nodig zal er eelt worden verwijderd. Daarna wordt het te behandelen gebied in principe 2x bevroren om alle cellen goed te kunnen behandelen. Tijdens de behandeling kunt u een licht stekend gevoel ervaren. Geef dit duidelijk aan wanneer u deze pijn voelt want hiermee kan ik als behandelaar de dieptewerking bepalen.

Na de behandeling
Na de behandeling wordt het gebied direct rood en de dagen daarop volgen kan het donker rood tot zwart. Er kan een korst ontstaan en onderhuids wordt er nieuwe huid aangemaakt. Belangrijk is niet aan de korstjes te krabben om littekenvorming en pigmentvlekken te voor komen. Na 1 á 2 weken valt dit korstje er vanzelf af.