Skip to main content

Specialistische technieken

Nagelbeugels

Wanneer u pijnklachten heeft door een ingroeiende nagel kan een nagelbeugelgeplaatst worden. Deze zal de nagel in enkele maanden helpen weer in de normale stand te doen terug komen.

De nagelbeugel is vergelijkbaar met een beugel in de mond om de stand van de tanden te veranderen. Afhankelijk van de stand van de nagel wordt er gekeken welke beugel geplaatst kan worden. Zelf werk ik met de volgende technieken namelijk B.S. spange, Podofix, Podo stripe, Spanveertjes en de Onyclip.

Ortheses

Om wrijvingsplaatsen, drukplekken, tenen te ontlasten en drukvrij te leggen kunnen wij gebruik maken van een orthese. Dit is een siliconen materiaal dat door gespecialiseerde medisch pedicure tussen-, op- of onder de tenen op maat gemaakt wordt gemaakt en geplaatst. Hiermee kan men voorkomen dat er een wondje , likdoorn of hamer of klauw teen geen verdere schade en pijn kan veroorzaken en mede met eventueel met ander schoeisel kan verdwijnen.

Vooral bij de risicovoet met name de diabetische voet waar de kans op ulcera (zweren) aanwezig is kan dit een prima oplossing zijn.

Meer weten?

Hebt u vragen bel mij gerust voor informatie of het maken van een afspraak.

Nagelreparatie / nagelregulatie

Wanneer er een stuk nagel weg  of beschadigd is door trauma, blauw is, of een schimmelplek heeft of er een stootnagels is ontstaan en de nagel niet meer over de huid van de teen top kan groeien is het mogelijk om dit op te lossen door het plaatsen van een  gel of een gellex nagel. De laatst genoemde is een combinatie van gel met acryl.  Beiden worden gemodelleerd en uitgehard met een ledlamp. Door deze techniek heeft u uiterlijk weer een mooie nagel waarmee u weer fijn de zomer in kunt. Voor de mannen is het erg prettig te weten dat de nagel een natuurlijke matte finish kan krijgen.

Voor meer informatie mag u altijd bellen of vragen om persoonlijk advies!