Stoelmassage
Stoelmassage is een laagdrempelige massage met zeer goede effecten. Het grote voordeel is dat deze vorm van massage zeer laagdrempelige is omdat u de kleding aan kunt houden. De massage vindt zittend plaats op een speciaal ontworpen stoel die er voor zorgt dat het gehele lichaam volledig ontspant. De stoelmassage richt zich op het gehele boven lichaam. Voornamelijk de spieren van hoofd, nek, schouders, armen, handen en rug krijgen een behandeling die zich op de invloeden van een verkeerde houding en /- of werkstress richt. Het is een behandeling met een preventieve werking die mensen weer energie geeft.

De voordelen:
- Is makkelijk toepasbaar op elke gewenste plek bijv. op uw kantoor.
- Bij stoelmassage kan de kleding aan blijven.
- Het is een effectieve massagemethode.
- Korte behandelingstijd.

Preventief
Stoelmassage leidt tot een lager ziekteverzuim en betere prestaties. Daarnaast worden RSI- en stressklachten preventief aangepakt.

Sportmassage
Sportmassage is een massage die wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen, die het directe gevolg zijn van een lichamelijke inspanning, terug te dringen. De afvalstoffen die hierbij vrij komen en vermoeidheid en eventuele krampen geven, worden door het masseren afgevoerd. Omdat de stofwisseling positief wordt beÔnvloed, hersteld u sneller en kunt u weer sneller prestaties leveren.

De voordelen:
- Sportmassage kan ook worden gebruikt om de spieren voor een sportprestatie te activeren, als onderdeel van de warming up.
- Sportmassage geeft een psychische en lichamelijke ontspanning, waardoor het lichaam sneller zal herstellen.
- Omdat de dagelijkse verrichtingen in ons leven ook vaak van invloed zijn op ons lichaam, is deze vorm van massage ook goed voor mens die niet sporten.

Klassieke massage
Bij de klassieke massage worden verharde en pijnlijke spanningsgebieden los gemaakt door strijkingen, knedingen, kloppen gecombineerd met frictioneren en vibreren.

De voordelen:
- Deze massage kan zowel een activerende als een rustgevende uitwerking hebben.
- Er worden prikkels doorgegeven aan het centrale zenuwstelsel en vervolgens teruggevoerd naar de huid en spieren, waardoor er een verandering in het weefsel optreedt.
- Het stimuleert de cellen en er vindt een betere doorbloeding van uw huid plaats.
- De klassieke massage bevordert de gezondheid omdat tal van lichaamsfuncties worden geactiveerd.
Bij klachten zoals; stijve nek, pijn tussen de schouderbladen, onderrug enzovoort geeft het meestal direct verlichting.

Preventief
Klassieke massage is aan te raden bij: spierpijnen, rugklachten, nekklachten vermoeidheid etc. Daarnaast is Klassieke massage geschikt voor iedereen die lekker zijn lichaam wil laten verwennen en relaxen!

Hot-stone massage
Een Hot Stone massage is een geweldige intens, diepe warmte massage met Hot Stones oftewel hete stenen. Goed voor lichaam en geest. De stenen komen uit een verwarmd waterbad en hebben een temperatuur van ca. 45 graden. Er worden basaltstenen voor gebruikt. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente afkomstig uit onder andere Mexico, HawaÔ of SiciliŽ, en heeft een hoge dichtheid. De stenen houden daardoor de warmte goed vast.

Hoe ziet een Hot Stone massage eruit?
Eerst worden een aantal stenen op een deel van het lichaam neergelegd. De stenen verwarmen het lichaam plaatselijk. Het stimuleert processen en kan daarom ontgiften, genezen, ontspannen en bewust maken. Door de stenen op specifieke plaatsen te leggen, (chakraís, meridianen) kan het warmte-effect ook doelgericht toegepast worden. Bijvoorbeeld op koude plekken of plekken die aandacht nodig hebben. Vervolgens wordt een ander deel van het lichaam met warme olie gemasserd. Er wordt dus afwisselend met of zonder stenen, waarbij lange, rustige en cirkelvormige strijkingen worden gebruikt. Bij deze massagetechniek wordt met minder druk gewerkt en het gewicht en hardheid van de steen doen het werk.*

De voordelen: - De warmte van de warme stenen dringt door in de spieren en verlicht spanningen. Het gebruik van warmte vergroot het gevoel van welzijn en geeft ook de kans om dieper en effectiever te werken bij chronische pijn.
- Door de combinatie van warmte en beweging (thermodynamica) kan dieper in het spierweefsel worden doorgedrongen.
- Diepe relaxatie en ontgifting.
- Stimuleert de orgaanfuncties en de stofwisseling.
- Activeert het zelf herstellend vermogen van het lichaam.

Preventief
Hot Stone massage is aan te raden bij acute en chronische spierproblemen, (mits niet ontstoken), spanningen, stress, (mits geen burn-out), spijsverteringsproblemen, (therapeutische behandeling aangeraden) en slechte doorbloeding. Daar naast is Hot Stone massage geschikt voor iedereen die lekker zijn lichaam wil laten verwennen en relaxen.

AromaTouch massage
AromaTouch massagemet Natuurlijke essentiŽle OliŽn (Doterra) behandeling duur 45 minuten. De AromaTouch massage is een massage die wordt gegeven op de rug en op de voeten. Bij deze massage spelen geurende natuurlijke oliŽn (Doterra) een belangrijke rol.
De werking
Bij de AromaTouch-massage worden niet minder dan acht verschillende essentiŽle oliŽn gebruikt. Elke olie heeft een specifieke werking. Het bevordert het welzijn door het verminderen van fysieke en emotionele stressoren. Tevens geeft het ondersteuning aan een gezond functionerend autonoom stelsel.
- vermindert stress
- verbetert het immuunsysteem
- vermindert ontstekingsreacties
- homeostase d.w.z. het in evenwicht zijn van alle functies in het lichaam (zoals temperatuur, zuurgraad, bloeddruk en ademhaling) en het vermogen van het lichaam dit evenwicht te behouden, ondanks omgevingsinvloeden

Bijzondere sensatie
De kracht van de AromaTouch-massage zit in de dieptewerking. De oliŽn zijn van een natuurlijke, hoogwaardige kwaliteit en worden op de reflexzones aangebracht. Wie zich heeft laten verwennen met een AromaTouch-massage, voelt zich na afloop heerlijk ontspannen en zal nog uren nagenieten van de werking van de essentiŽle oliŽn. "Sommige zijn verwarmend en andere zijn juist verfrissend" zei iemand hierover. "Wat een bijzondere sensatie."

*Hot Stone massage is niet geschikt bij: Koorts, infecties, ontstekingen, hartklachten, diabetes, reuma en zwangerschap. Anders in overleg met de huisarts.

Leuk om te geven, maar nog leuker om te krijgen, een cadeaubon.Veronique Riesebeek
Boezem 63
4007 RA TIEL
06-41499304
info@pedicure-tiel.nl